Seikkailudraamaleirit

Leikkiteatterin seikkailudraamaleireillä yhdistetään live-roolipeliä, mielikuvitusta, draamaa ja kädentaitoja. Leirillä on teema, johon kaikki leirillä tapahtuva toiminta liittyy. Draamaseikkailu rakennetaan leiripaikan ympäristön ja paikallishistorian, tarustojen sekä maailmanhistorian ja legendojen ympärille. Leiri on kokonaisvaltainen, kokemuksellinen elämys, johon jokainen osallistuja voi vaikuttaa.

Leirillä jokaiselle osallistujalle jaetaan rooli, jonka mukaisesti hän toimii sen ajan leiristä, jolloin draamaseikkailu on käynnissä. Ohjaajat osallistuvat peliin ja toimintaa rytmitetään ja ohjataan leikein, rituaalein, suunnitelluin juonenkuluin, pelaajille annetuin tehtävin sekä ohjaajien omalla osallistumisella tapahtumiin.

Leiri toteutetaan 1-2 yön pituisena tapahtumana leirikeskuksessa. Ohjaajia on 3-4 ja nuorisoryhmän (13-20-vuotiaita) koko on n. 20 henkeä. Seikkailudraamaleirejä järjestetään erillisten avustusten turvin eri paikkakunnilla mahdollisuuksien mukaan.


Hörviäistoiminta

Hörviäistoiminta on avointa ja ilmaista päiväleiritoimintaa, joka menee lasten luo. Hörviäistoiminta alkoi 2012 Suomen kulttuurirahaston apurahan turvin ja siitä lähtien joka kesä on toteutettu ainakin muutamia Hörviäisleirejä erityisesti lähiöalueilla eri kaupungeissa.

Hörviäistoiminnassa tehdään teatteria ja kädentaitoja draamalliseen juoneen liittyen. Nimi tulee ensimmäisen vuoden teemasta, jolloin tutkittiin Hörviäis-keijukaisia, joita oli mahdollisesti liikkunut kurssin järjestämispaikkakunnalla.

Hörviäistoiminta pyrkii tavoittamaan ennenkaikkea ne lapset ja varhaisnuoret, jotka jäävät ohjatun harrastustoiminnan ulkopuolelle. Kaikki ovat tervetulleita seikkailemaan.