Julkaisut

Leikkivä teatteri

Reetta Vehkalahden Leikkivä teatteri on tarkoitettu teatteri-ilmaisun ohjaajille, opettajille, kerhovetäjille ja yleensä kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville. Kirja sisältää suuren joukon harjoituksia, pelejä ja leikkejä sekä ohjeita niiden muokkaamiseen erilaisille ryhmille ja eri tilanteisiin. Kirja pyrkii paitsi antamaan harjoituksia työkaluiksi, myös selittämään niiden käyttöä ja tarkoitusperiä.

Kirjassa kerrotaan laajasti Leikkiteatterista ja haastatellaan ohjaajia eri puolilla Suomea. Opas on tarkoitettu avuksi ja innoittajaksi teatteri-ilmaisun ohjaamiseen kouluissa, kerhoissa ja harrasteryhmissä. Oppaan harjoituksia, toimintaperiaatteita ja –malleja voi hyödyntää myös erilaisten yhteisöjen ja ryhmien ryhmäytymisprosesseissa. Suurin osa harjoituksista ja työtavoista sopii myös aikuisryhmille.

Teatteri tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa kuvitteellisissa tilanteissa, kokeilla erilaisia elämäntilanteita ja harjoitella elämää. Voisinko minä olla jalo ja urhea, herkkä ja rohkea, petollinen ja itsekäs, ihailtu ja rakastettu, vihattu ja hylätty? Jos minä voisin olla tätä kaikkea, enkö kykenisi myös ymmärtämään heitä, jotka ovat?

Kirjan painos on kustantaja Lasten Keskukselta loppunut, mutta sitä saa Leikkiteatterin kautta erittäin edulliseen 20 € hintaan plus postikulut.


Kehu lapsi päivässä

Kehu lapsi päivässä on myös Reetta Vehkalahden kirjoittama. 100-sivunen kirjanen liittyy ”Hyvä kiertoon” -projektiin ja sisältää vinkkejä, toimintatapoja ja leikkejä lapsen itsetunnon tukemiseen.

Kirja koostuu 20 käskystä, jotka tutkivat arvostavaa ja tukevaa suhtautumista lapseen ja sitä, miten se käytännössä näkyy. ”Näe lapsi – kohtaa lapsi ihmisenä ja huomaa, että hän on tärkeä, kiinnostava ja arvokas omana itsenään.”

Kirja on kustantajalta lopussa, mutta sitä saattaa löytää nettikirjakaupoista ja tietysti kirjastoista. Kirjasta on julkaistu myös kaikki käskyt sisältävä pikkuvihkonen, jota on yhä myynnissä esim. adlibris-nettikirjakaupassa.


Leikki on totta!

Leikki on totta! on Reetta Vehkalahden ja lastentarhanopettaja, leikkiteatteriohjaaja Tuomas Urhon yhdessä kirjoittama innostava kirja leikistä ja leikkimisestä. Kirjassa avataan näkökulmia vapaan leikin tukemiseen. Mitä leikki on? Miten se syntyy? Mitä on tylsyyden taika? Entä miksi häviämisen taito on tärkeää?

”Leikki on totta ja tärkeää omana itsenään. Sitä ei voi kahlita tavoitteisiin tai käyttää ihmelääkkeenä ongelman ratkaisemiseen. Leikkiminen on kuin terveellinen ruokavalio, joka pitää ongelmat loitolla ja kasvattaa koko ihmistä.

Tämä kirja tarjoaa vinkkejä ja toimintatapoja, joiden avulla aikuinen voi tukea lasten omaehtoista leikkiä. Mukana on paljon käytännön harjoitteita ja elävässä elämässä kertynyttä kokemusta.”

Kirjaa saa tilata kustantaja Lasten Keskukselta 34 € hintaan.