Leikkiteatterimetodi

Oikeasti muttei liian tosissaan

Leikkiteatteri-toiminta on lapsilähtöistä, lasten omaa kulttuuria, ideoida ja ajatuksia kunnioittavaa, lasten kanssa yhdessä tehtävää toimintaa. Leikkiteatteri-metodin toimintaperiaate on teatteri-ilmaisun ja käden taitojen yhdistäminen tavoitteellisessa prosessissa.


Jokainen on paras jossakin - tai ainakin sikahyvä!

Draama ja teatteri-ilmaisu antavat erinomaiset mahdollisuudet eri taiteenmuotojen yhdistämiselle. Leikkiteatterissa teatteri, musiikki, tanssi ja liikeilmaisu kulkevat rinnan rakentelun ja askartelun kanssa. Myös osallistujien omia taitoja ja kiinnostuksen kohteita hyödynnetään. Leikkiteatteri-toiminnassa jokaiselle löytyy omin alansa: arka esiintyjä voi olla luova rakentaja, huono sahaaja taas hyvä improvisoija. Monipuolisesta yhdistelmästä löytyy jokaiselle lapselle omin alueensa, jossa hän pääsee onnistumaan. Näin keskenään hyvinkin erilaiset lapset voivat toimia tasavertaisesti yhdessä.


Uteliaisuutta ja tutkimuksia

Teemat ovat Leikkiteatteritoiminnassa tärkeitä. Kaikki toiminta kehitetään jonkin aiheen, juonen tai maailman ympärille. Kesäkursseilla saatetaan kouluttautua salapoliiseiksi ja jahdata salaperäistä rikollista tai tutustua tutkimusmatkailuun ja etsiä kadonnutta aarretta. Nuorten draamaleireillä voidaan sukeltaa vaikkapa murhamysteerin ratkaisuun. Teema luo jatkuvuutta ja vie toimintaa eteenpäin.


Joukkovoimaa ja diktatuuria!

Leikkiteatterissa jokainen saa päättää ja vaikuttaa, mutta lopputulos rakennetaan yhdessä. Kesäkursseilla jokainen saa päättää oman roolinsa yhteiseen katuteatteriesitykseen ja draamaleireillä kaikilla on oma hahmo, jonka teot ja ratkaisut vaikuttavat juonenkulkuun. Jokaista tarvitaan yhteisessä työssä.