Koulutus

Leikkiteatteri kouluttaa jatkuvasti sekä omia ohjaajiaan että muita, varsinkin lasten kanssa työskenteleviä ihmisiä seuraavissa aiheissa:

  • Leikkiteatteri-toimintamalli
  • ohjaajakoulutus ja kurssisisältöjen suunnittelu
  • kirjavinkkarikoulutus
  • seikkailu-draama ja draamaseikkailut
  • kädentaidot naamioista huovutukseen
  • mm. teatterin, äänenkäytön, teatterimuskarin ohjauksen ja musiikin tilauskursseja

Koulutusta tarjotaan järjestöille, oppilaitoksille, kunnille sekä yksityisille toimijoille.


Leikkiteatterin koulutuspaketit

Työpaja Leikkiteatteri-metodista kouluille tai päiväkodeille

Yhden päivän työpaja (6 tuntia) koulun tai päiväkodin henkilökunnalle. Päivä sisältää luento-osuuden Leikkiteatteri-metodin perusteista ja draaman käytöstä lasten kanssa työskenneltäessä sekä työpajan, jossa tehdään draamallisia harjoitteita, kokeillaan käytännössä draaman ja kädentaitojen yhdistämistä ja pohditaan draamaseikkailun toteuttamista käytännössä.

Ryhmän koko max 30 henkeä, kaksi ohjaajaa

Hinta: 1200 euroa (sis. palkat, sivukulut, matkakulut,materiaalit yms) (tai verokortilla 400 euroa/ohjaaja +matkakulut, jolloin tilaaja hoitaa työnantajavelvoitteet)

2,5 tunnin työpaja koulun tai päiväkodin henkilökunnalle sisältää lyhyen johdatuksen Leikkiteatteri-metodiin ja draaman ja kädentaitojen yhdistämiseen sekä ryhmässä tehtäviä lasten kanssa toimimiseen sopivia draamaharjoitteita.

Ryhmän koko max 30 henkeä, kaksi ohjaajaa

Hinta: 600 euroa (sis. palkat, sivukulut, matkakulut,materiaalit yms) (tai verokortilla 200 euroa/ohjaaja +matkakulut, jolloin tilaaja hoitaa työnantajavelvoitteet)

Ryhmän koko max 15 henkeä, yksi ohjaaja

Hinta: 400 euroa (sis. palkat, sivukulut, matkakulut,materiaalit yms) (tai verokortilla 250 euroa/ohjaaja +matkakulut, jolloin tilaaja hoitaa työnantajavelvoitteet)


Leikkiteatteri-päivä lapsille (6 tuntia)

Päivän aikana tehdään Leikkiteatterin hengessä teatterileikkejä ja draamaharjoituksia kiehtovaan teemaan (esim. Salapoliisit, muinainen egypti...) kiedottuna. Teemaan liittyen askarrellaan ja rakennellaan jännittävää rekvisiittaa. Päivän aikana on mahdollista toteuttaa draamaseikkailu tai valmistaa päivän lopuksi esitettävä lasten ideoima ja toteuttama esitys. Päivä voidaan toteuttaa myös koko perheen toimintapäivänä.

Lapsiryhmän koko max 30 henkeä, kaksi ohjaajaa

lisäohjaajilla ryhmän kokoa mahdollisuus kasvattaa

Hinta: 1200 euroa sis. palkat, sivukulut, matkakulut,materiaalit yms) (tai verokortilla 400 euroa/ohjaaja +matkakulut, jolloin tilaaja hoitaa työnantajavelvoitteet)


Kouluttajat

Uudellamaalla:

Lotta Krohn on ammatiltaan puheterapeutti, viittomakielen tulkki ja myös Leikkiteatterin perustajajäsen. Lotalla on 20 vuoden kokemus Leikkiteatteri-toiminnasta sekä lasten kanssa toimien että kouluttaen uusia Leikkiteatteri-ohjaajia. Lotta vastaa myös Leikkiteatterin erityislapsille suunnatusta toiminnasta.

Paula Kannisto on teatteri-ilmaisunohjaaja, joka on ohjannut Leikkiteatteri-toimintaa vuodesta 2003 asti. Paula tekee myös nukketeatteria, tuntee sanataiteen ja on opiskellut kuvataidetta.

Turun seudulla:

Kati Keskihannu on teatteri-ilmaisun ohjaaja ja on vetänyt Leikkiteatteri-toimintaa vuodesta 2000 alkaen. Kati vetää myös lasten teatterimuskareita ja toimii sairaalaklovnina.

Satakunnassa:

Reetta Vehkalahti on toinen Leikkiteatterin perustajista. Reetta on teatteri-ilmaisun ohjaaja ja free lance -kouluttaja. Reetta on kirjoittanut Leikkiteatterin hengessä mm. kirjat Leikkivä Teatteri ja Kehu Lapsi Päivässä.

Tampereen seudulla:

Maiju Eronen on teatteri-ilmaisun ohjaaja ja vetää Leikkiteatteri-toimintaa Tampereella Somana ry:n kautta. Maiju on ollut Leikkiteatterin toiminnassa mukana vuodesta 2003.


Kysy koulutuspakettia:  leikkiteatteri@gmail.com